Om oss

Vi är en familj på fyra personer som bor utanför Stockholm. Vi älskar djur, teknik och friluftsliv. Både min fru och jag är uppvuxna på landet bland kossor, hönor, hundar och katter. Jag kan inte tänka mig bättre uppväxt.

Nu bor vi inte riktigt på landet men vi vill ändå ge våra barn möjlighet att komma så nära djuren som möjligt. Vi äger en hund och tre katter. Hunden heter Charlie, och katterna Sofia, Stoffe och Arvid. Med tanke på att två av katterna är utekatter har vi valt att sätta gps tracker på katterna.

Den här sidan handlar således om spårning av katter via en gps. Jag fascineras av teknik och uppfinningsrikedom som en del företag har, därför har jag valt att berätta om mina erfarenheter kring ämnet “gps spårning av katter”.

Värt att tänka på att det finns olika typer av spårning. Jag kan direkt säga att 200 kronors bluetooth brickor och liknande fungerar inte. Släng inte dina pengar på sådana lösningar för vad många inte nämner är att dessa produkter ej fungerar såvida du inte befinner dig ca. 25 meter ifrån katten. Det enda som fungerar är en gps tracker som innehåller gsm modul. GPS:en används för att positionering och GSM överför alltså positionen från enheten (läs katten) till din telefon. Denna typ av lösning är mycket dyrare och brukar även ha en avgift per månad för datatrafiken som gps:en genererar. Tänk på det!

Klicka på gps tracker i toppmenyn för att läsa om de olika gps-tester jag har gjort.