GPS tracker till katt

Idag finns det ett stort utval av GPS trackers som ökar tryggheten för din katt, och vad som passar just dig och din familjemedlem är högst individuellt. Nedan följer några punkter om vad man bör tänka på vid köp av GPS tracker till din katt.

Vilket behov?

För att kunna välja en GPS tracker som täcker din och din katts behov behöver du fundera på vad enheten ska användas till. Räcker det om enheten spårar din katt i realtid? Eller vill du ha tillgång till ytterligare funktioner som röstkommunikation och GeoFence? Reflektera över vila funktioner du kommer att nyttja innan köp

Vissa GPS trackers erbjuder tjänster som kan anpassas efter behov, till exempel genom att ange egna gränsvärden för larm. En del GPS trackers ger dig dessutom en valmöjlighet när det kommer till hur du vill motta dina larmnotiser; i mobil, webbläsare eller surfplatta.

Funktioner som ökar säkerheten

Har du en katt som brukar passera över farliga bilvägar eller regelbundet lämna sitt revir? Då kan funktionen GeoFence vara användbar. Funktionen ger dig som ägare möjlighet att rita upp virutella stängesel på en karta. Om katten passerar dessa får angivna mottagre en larmnotis i mobilen och kan genast ingripa.

Idag innehar många av de mer avancerade GPS trackerna en röstkommunikation. Det ger dig möjlighet att tala till katten och kalla in den om den befinner sig långt bort. Misstänker du att katten har råkat illa ut kan du även nyttja enhetens röstkommunikation för att höra vad som pågår i närheten.

Ytterligare saker att tänka på

När det kommer till GPS trackers är storleken i många fall avgörande. En liten katt kommer ha svårt att röra sig fritt med en större GPS enhet runt halsen. En klumpig GPS tracker kommer i vissa fall även ge katten problem att utföra sina naturliga beteenden. Välj därför en GPS tracker som din katt inte störs av.

För många kattägare är dessutom lång batteritid en fördelaktig aspekt för katter som gillar att vara ute under längre tidsperioder. Katter som spenderar mycket tid utomhus kan även ha nytta av vattentäta enhet, som tål att utsättas för både regn och snö.